Tortuguero National Park - Reisverslag uit Tortuguero, Costa Rica van Ingrid en Marjo - WaarBenJij.nu Tortuguero National Park - Reisverslag uit Tortuguero, Costa Rica van Ingrid en Marjo - WaarBenJij.nu

Tortuguero National Park

Door: Ingrid en Marjo

Blijf op de hoogte en volg Ingrid en Marjo

14 Maart 2025 | Costa Rica, Tortuguero

Vandaag weer vroeg op. Om 10 voor 6 verzamelen bij de bootsteiger voor een bootsafari door het nationale park van Tortuguero. Verdeeld over 3 boten gaan we naar de ingang van het park waar uiteindelijk de tour van ongeveer 2 uur begint. Tijdens de boottocht zien we de nodige apen, toekans, leguanen en veel verschillende vogels. Halverwege nog 2 kaaimannen welke rustig in het water aan het wachten zijn totdat de zon hen bereikt. De temperatuur is al aangenaam dus het is echt genieten van de natuur. Wel duidelijk dat we normaal verwend zijn met kleine groepjes. Nu ongeveer 24 personen per boot.

Na de boot safari volgt het ontbijt gevolgd door de ochtend wandel safari.

Voor de rest van de dag hebben we geen geplande activiteiten. Alleen eten, drinken en luieren rond het zwembad.

Onze gids stelde voor om de wandeling om 18:15 nog een keer te herhalen in het donker. Past mooi voor het diner.

Na de wandeling horen we dat er verderop in de Lodge een Luiaard gespot is. Deze toch maar even opzoeken. Mooi om van zeer dichtbij te bekijken.

De Nachtwandeling valt een beetje tegen. We zien voornamelijk een paar spinnen.

Na het eten wandelen we gezamenlijk nog even door het park op zoek naar Kikkers. groot stuk gelopen en uiteindelijk vinden we er 1 vlak bij het begin van onze wandeling.

• 15 Maart 2025 - 05:45

Annemiek:

Mooie trip, mooie fotoos. En je hebt een ai gezien. Lekker lui zijn ze.

• 15 Maart 2025 - 10:56

Simone: