Boca Tapada - Reisverslag uit Ángeles, Costa Rica van Ingrid en Marjo - WaarBenJij.nu Boca Tapada - Reisverslag uit Ángeles, Costa Rica van Ingrid en Marjo - WaarBenJij.nu

Boca Tapada

Door: Ingrid en Marjo

Blijf op de hoogte en volg Ingrid en Marjo

16 Maart 2025 | Costa Rica, Ángeles

Vandaag een keer niet vroeg uit de veren. Toch zijn we vroeg wakker. We slapen een een Boomhut waar geen ramen in zitten. De open zijde zijn voorzien van gaas zodat we geen last hebben van insecten maar we leven met het op en afgaan van de zon.

Voor deze ochtend hebben we een tour besproken om naar de Cacao en Koffie plantage van de Eco Lodge te gaan. Als we net onze boomhut hebben verlaten worden we al verrast door een groep Neusberen.

Tijdens de wandeling door het park doen we diverse plekken aan waar we uitleg krijgen over de ecologische landbouw welke op de Lodge wordt gevoerd.

Alle producten worden verwerkt in het Restaurant van Maquenque Eco Lodge in Boca Tapada.

Op de eerste stop wordt suikerriet omgezet naar sap van het suikerriet. Het basisproduct van diverse dranken waaronder pure rum van 70%.

Als 2e stop komen we bij de koffie branderij. Hier krijgen we uiteindelijk 2 soorten koffie en nog een koude koffie welke verbazend lekker smaakt. De echte Dark Roast is wel onze favoriet.

Als 3e stop komen we bij de Cacao. Hiervan maken ze de "Godendrank" een beetje waterige chocolademelk, een chocolade creme, een heerlijk chocolaatje en nog een speciale koude chocolademelk.

Tussendoor spotten we nog de nodige vogels.

Na de Lunch wandelen we zelf over het complex. het is echt een groot gebied waar je vele wandelingen kunt uitvoeren zonder gids.

Geweldig gebied voor natuurliefhebbers.

's Avonds hebben we de Night Walk geboekt om kikkers en ander nachtleven te bewonderen.

In een anderhalf durende toch ontdekken we diverse kikkers en padden.

Voldaan kunnen we daarna gaan eten en tevreden gaan slapen. Op naar de volgende dag met de volgende ervaringen.

• 17 Maart 2025 - 18:28

Annemiek:

Ik ben benieuwd naar de koffie

• 17 Maart 2025 - 19:23

Sanne:

Ik ben het met Annemiek eens, de koffie klinkt erg lekker!

• 17 Maart 2025 - 23:13

Antoinette:

Interessante excursies! Leuk die variatie van drank! En dat nog wel op St. Patrick's Day. [e-1f609]