Reizen naar Nakhon Ratchasima
Door: Ingrid en Marjo
Blijf op de hoogte en volg Ingrid en Marjo
17 Maart 2026 | Thailand, Nakhon Ratchasima
Al weer onze 6 dag op van de rondreis.
Vandaag gaan we naar Nakhon Ratchasima.
Op de weg daar naartoe zouden we langs een tempel complex komen.
Navigatie ingesteld en netjes volgen. We komen uiteindelijk bij een tempel maar niet degene die we zoeken.
Nog maar een poging ondernemen. Richting de volgende locatie zien we het complex liggen. Prachtig, daar willen we naartoe. Onze navigatie denkt toch anders en wederom zijn we verkeerd. Dan maar op gevoel en met wat omleidingen door werkzaamheden toch op de juiste locatie gearriveerd.
Wat Non Kum Nokis een groot tempelcomplex dat door een Thaise filmster aan de bevolking is geschonken. De tempel is nog steeds in de afbouwfase maar het grootste gedeelte is gereed is is prachtig.
Na de wandeling in en om de tempel gaan we nog even wat drinken voordat we verder rijden.
Bij het restaurant spreken we kort enkele oudere Thaise dames die graag met ons op de foto gaan.
Vervolgens hervatten we onze reis richting het volgende hotel. He Chunlee Grand Korat is al net zo moeilijk bereikbaar als de tempel. Diverse wegwerkzaamheden zorgen ervoor dat we een heel stuk mogen omrijden.
Mooi hotel, helaas net iets te ver uit het centrum van de stad.
Na het inchecken en de koffers naar de kamer gebracht te hebben wat lunchen bij het hotel.
Heerlijk eten weer.
We besluiten toch lopens naar het centrum van de stad te gaan. In eerste instantie 35 minuten maar de tuinman van het hotel wijst ons een kortere route waardoor we binnen 20 minuten in het centrum zijn.
Helaas valt dit centrum wat tegen. Er zijn wel wat bezienswaardigheden maar veel zijn slecht onderhouden. De stad is niet bijzonder en plekken om gezellig wat te eten of drinken zijn moeilijk te vinden.
Rond 6 uur toch maar weer terug naar het hotel om daar te dineren. Geen straf maar hadden het graag anders gedaan.