Bezoek Ban Rai Luang Phor Koon

Door: Ingrid en Marjo

Blijf op de hoogte en volg Ingrid en Marjo

18 Maart 2026 | Thailand, Dan Khun Thot

Vandaag gaan we een stukje rijden om een bijzondere tempel te bezoeken.

Ban Rai Luang Phor Koon is een tempel in de vorm van een futuristische olifant.

Het is dik een uur rijden dus na het ontbijt vertrekken we richting Dan Khun Tot, het dorpje om de tempel heen.

Onderweg zien we ook nog een boeddha in aanbouw. Alleen zijn onderbenen zijn af. Voor de rest moet er nog flink gebouwd worden. Verderop komen we nog een Chinese tempel tegen waar we ook even voor stoppen.

Na dik anderhalf uur arriveren we op de parkeerplaats bij ons doel van vandaag.

De gebruikelijke stalletjes zijn alweer bemand en bevrouwd voor de dag.

Eerst maar het complex bezoeken.

Op het complex staan een paar tempels welke we eerst bezoeken.

Deze zijn aan de buitenzijde voorzien van keramische kunstwerken wat zorgt voor een prachtige uitstraling.

Daarna komt het hoofddoel van vandaag aan de beurt.

Ban Rai , ook wel bekend als de Olifantentempel. Het indrukwekkende complex is voorzien van meer dan 20 miljoen stukjes email-tegels.

De Olifant is echt indrukwekkend. Ook de beide meerkoppinge draken die voor bij het looppad liggen zijn geweldig. De staarten vormen de leuning rondom de Olifant.

Van buiten is het een waar kunstwerk. Binnen in de Olifant zijn diverse expositieruimtes waar Boeddhistische kunst wordt vertoont.

Na het bezoek aan de tempel is het inmiddels lunchtijd.

Bij de kraampjes op de parkeerplaats zoeken we een aardig eetpunt.

Taal is een probleem maar met handen en voeten, een beetje gokken en hulp van een Thai die wel een beetje Engels spreekt krijgen we eten en drinken.

Het smaakt uitstekend.

Om niet meteen terug te gaan naar het hotel hadden we een volgende bestemming opgezocht in Nakhon Ratchasima. Er zou een straat vol met Street-Art zijn. Stond zelfs in Google Maps.

Met wat omleidingen door werkzaamheden op de plek gearriveerd. Helaas was er van de Street-Art niet veel meer over. Een paar afbeeldingen waren nog zichtbaar. De rest beschadigd of inmiddels al weer verwijderd.

Dan toch maar terug naar het hotel en verder een rustige dag.

Morgen weer verder

• 18 Maart 2026 - 14:19

Simone En Dirk :

Wat een ervaringen weer, super