Op naar Chanthaburi

Door: Ingrid en Marjo

Blijf op de hoogte en volg Ingrid en Marjo

03 April 2026 | Thailand, Chanthaburi

Vandaag reizen we naar de laatste locatie van onze normale rondreis. De volgende bestemming wordt het eiland waarop we gaan duiken.

He wordt een rit van dik 6 uur inclusief pauzes.

Tijdens onze voorbereidingen hebben we weinig bezienswaardigheden kunnen vinden dus maar kijken wat het wordt.

De eerste 2 uur gaan voorspoedig. De wegen wisselen zich af van mooie 4 baans wegen naar smalle straten door dorpen en alles daar tussen in.

Onderweg toch maar even pauze met een kop koffie en een Brownie.

Daarna verder.

Na nog een ruim half uur rijden zien wij plotseling grote Boeddha beelden opduiken.

Snel de auto aan de kant en, fotocamera mee en kijken wat we aantreffen.

Het blijkt te gaan om Wat Mae Ya Som, een heel groot complex waar nog volop gebouwd wordt aan uiteen lopende sculpturen. Het ene nog groter en mooier dan het andere.

Volop genieten dus.

Na deze belevenis rijden we nog een stukje door om bij een kraampje een snelle hap te doen. Op zich niet verkeerd maar de garnalen laten we voor de zekerheid maar liggen.

Dan nog 1,5 uur doorrijden tot aan onze bestemming voor de komende 2 nachten.

Het Maneechan Resort is een hotel net aan de rand van Chanthaburi. Het heeft prachtige kamers en een heel mooi zwembad met heerlijk water.

Hier kunnen wij de rest van de dag ons wel bezig houden. We besluiten dus vandaag maar in het hotel te blijven en morgen de stad zelf te verkenne.

• 05 April 2026 - 00:35

Antoinette:

Aan de kleurrijke foto's te zien erg mooi en bijzonder!

• 05 April 2026 - 08:40

Sanne En Esmee :

Esmee wou meteen van de draken afglijden.

Ziet we echt mooi uit